منابع آب شیرین به دلایلی همچون هزینه توزیع، افزایش تقاضا یا کاهش منابع به دلیل تغییرات آب و هوایی، محدود میشوند. بازیافت آب برای اهداف غیر شرب، باعث ذخیره آب شرب برای نوشیدن میشود. آب بازیافتی، گاهی شامل سطوح بالاتری از مواد مغذی مانند نیتروژن ، فسفر و اکسیژن میشوند که ممکن است به حاصلخیزی باغها و کشاورزی هنگامی که برای آبیاری استفاده میشوند کمک کند. استفاده از آب بازیافت شده، باعث کاهش انتقال آلودگی به محیط زیست میشود. همچنین باعث بهبود تالابها میشود که برای حیات وحش آن اکوسیستم مفید میباشد. همچنین احتمال خشکسالی را به دلیل اینکه استفاده دوبار از آب، مصرف آب شیرین از منابع زیرزمینی را کاهش میدهد، کم میکند.