تصفیه فاضلاب به روش USBF

شرکت مهندسی پاک پساب اقلیم

(مورد تایید کارگروه تخصصی محیط زیست و اقتصاد چرخشی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری)

فهرست مطالب

تصفیه فاضلاب به روش USBF
تصفیه فاضلاب به روش USBF

امروزه مشکل تصفیه فاضلاب شهری از دیدگاه های مختلف در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه مورد توجه قرار گرفته است. دیدگاه اصلی کشورهای صنعتی استفاده مجدد از پساب و تدوین قوانین و استانداردهای سفت و سخت برای دفع زباله به محیط زیست است. با توجه به این نگرش، سعی می شود از فرآیندهای مدرن تصفیه فاضلاب با قابلیت های بیشتری استفاده کنند. تصفیه فاضلاب به روش USBF یا همان فرآیند فیلتراسیون جریان رو به بالا یک فرآیند جدید تصفیه بیولوژیکی فاضلاب است. این روش یکی از زیر شاخه های فرآیند لجن فعال می باشد.

نحوه تصفیه فاضلاب به روش USBF

روش فرآیند USBF به اینگونه است که، فاضلاب ابتدا به واحد انوکسیک وارد شده سپس به صورت ثقلی به واحد هوادهی منتقل می شود. بعد از واحد هوادهی به سمت واحد ته نشینی سرازیر شده و در آنجا بخش اصلی فرآیند را طی می کند.

در واحد ته نشینی، بستری از لجن، مانند صفحه فیلتراسیون قرار گرفته است و فاضلاب از آن به سمت بالا حرکت کرده و در سطح مخزن ته نشینی به پساب تصفیه شده تبدیل می شود.

طراحی و بهره برداری از فرآیند USBF می تواند در یک مرحله و یا در دو مرحله انجام شود. در فرآیند USBF دو مرحله ای، شرایط بی هوازی مورد نیاز برای حذف بیولوژیکی فسفر توسط مخازن ایمهاف یا سپتیک و نگهداری 2 ساعته فاضلاب در مرحله اول عملیات فراهم می شود. با این حال، در USBF تک مرحله ای، ایمهاف تانک یا سپتیک تانک جابجا می شوند و حذف فسفر با افزودن آهک انجام می شود. از آنجایی که توسط این سیستم تمام فرآیندهای مورد نیاز در یک بیوراکتور ادغام می شوند، اندازه تجهیزات و هزینه ها را می توان در مقایسه با سایر اصلاحات لجن فعال کاهش داد.

ترکیبات قابل حذف با USBF

در فرآیند USBF واحدهای فرآیندی مختلفی طراحی و اجرا می گردد. در این فرآیند حذف نیترات و فسفات از راندمان بسیار زیادی برخوردار است. واحد آنوکسیک یا بدون اکسیژن تاثیر بسیار زیادی در حذف نیترات موجود در فاضلاب دارد و همچنین واحد ته نشینی یا همان واحد اصلی فرآیند USBF که در آن پتوی لجن وجود دارد در حذف فسفر بسیار کارامد می باشد.

مزایای فرآیند تصفیه فاضلاب به روش USBF

تصفیه فاضلاب به روش USBF مزیتهای مختلفی دارد که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره می نماییم.

  • راندمان بالا در حذف مواد مغذی (BNR):
  • همانطور که در بالا نیز اشاره کردیم، این فرآیند در حذف نیترات و فسفر بسیار موثر می باشد.
  • بازیابی قلیایی و کنترل باکتری های رشته ای:

  فرآیند نیترات زدایی یکپارچه، بازیابی نسبی از دست دادن قلیایی را در طول نیتریفیکاسیون تسهیل می کند، و محفظه آنوکسیک به عنوان یک “منطقه انتخاب کننده” عمل می کند که جریان مخلوط را برای بهبود ته نشینی و کنترل رشد ارگانیسم های رشته ای تنظیم می کند.

اگر به پکیج تصفیه فاضلاب نیاز دارید میتوانید به صفحه پکیج تصفیه فاضلاب شرکت پاک پساب اقلیم مراجعه کنید.

انعطاف پذیری هیدرولیک

منشور یا شکل مخروطی فیلتر لجن در فرآیند USBF انعطاف پذیری هیدرولیکی بالاتری را تسهیل می کند.این جریان های رو به بالا و نوسانات جریان را به شیوه ای خود تنظیم می کند. هر چه جریان بیشتر باشد، پوشش لجن بالاتر می رود و ناحیه فیلتراسیون بزرگتر می شود.

بدون بو

شرایط هوازی در سراسر بیوراکتور و افزایش سن لجن پتانسیل بوی ناشی از بیوراکتور را از بین می برد یا به طور چشمگیری کاهش می دهد.

کاهش نیازهای عملیاتی و نگهداری

طراحی فشرده، حداقل مقدار قطعات متحرک، مدولار بودن ساختار و هیدرولیک خودتنظیمی منجر به کاهش الزامات نظارت، و هزینه های عملیاتی و نگهداری می شود.

طراحی مدولار و انعطاف پذیر

مدولار بودن طراحی به مالکان اجازه می دهد تا مرحله توسعه کارخانه و کاهش هزینه های سرمایه اولیه را انجام دهند. ماهیت مدولار این سیستم همچنین تضمین می کند که گیاهان می توانند به سرعت در صورت نیاز به رشد جمعیت گسترش یابند. فیلترهای لجن را می توان از مواد مختلفی ساخته و تقریباً در هر مخزن یا راکتور موجود مجدداً نصب کرد.

کاهش زمین مورد نیاز

این فرآیند شامل نیتریفیکاسیون، نیترات زدایی، شفاف سازی و تثبیت لجن در یک بیوراکتور فشرده است که اندازه تجهیزات و نیازهای جابجایی مایع را کاهش می دهد و در نهایت منجر به ردپای کوچکتر تصفیه خانه می شود.

کاهش حجم لجن تولیدی

بارگذاری میکروبی کم (سن لجن طولانی 25-30 روز) لجن اضافی کمتری تولید می کند و لجن تثبیت شده هوازی و ساختار لجن و ویژگی های آبگیری مکانیکی را بهبود می بخشد.

برای ثبت امتیاز روی ستاره ها کلیک کنید

آخرین مقالات

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

WhatsApp WhatsApp
حساب کاربری من