کاربرد روش اسمز معکوس در تصفیه فاضلاب

شرکت مهندسی پاک پساب اقلیم

(مورد تایید کارگروه تخصصی محیط زیست و اقتصاد چرخشی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری)

فهرست مطالب

کاربرد روش اسمز معکوس در تصفیه فاضلاب

فهرست مطالب

کاربرد روش اسمز معکوس در تصفیه فاضلاب

کاربرد روش اسمز معکوس در تصفیه فاضلاب به ویژه در فرآیندهای صنعتی در حال افزایش است. شرکت ها متوجه می شوند که مسئولیت آنها در مواجهه با چنین مقادیر زیادی آب چقدر مهم است. سیستم های تصفیه آب مانند RO سرمایه گذاری است که شرکت ها باید انجام دهند. در این مقاله درباره کاربرد روش اسمز معکوس در تصفیه فاضلاب صحبت خواهیم کرد.

تعریف فاضلاب

فاضلاب به هر آبی گفته می شود که تحت تأثیر استفاده انسان قرار گرفته باشد که می تواند از فعالیت های خانگی، صنعتی، تجاری یا کشاورزی باشد. و به سبب استفاده خاصیت اولیه خود را از دست داده باشد و می توان آن را به فاضلاب یا تصفیه خانه های فاضلاب منتقل کرد.

هنگامی که فاضلاب بدون تصفیه مناسب به محیط زیست تخلیه می شود، باعث آلودگی آب می شود. در بسیاری از کشورها تخلیه خودسرانه فاضلاب تصفیه نشده به محیط زیست مجازات و جریمه های سنگینی را شامل می شود. به عنوان مثال چندی قبل شرکت Southern Water با پرداخت 126 میلیون پوند به دلیل ریختن فاضلاب به محیط زیست جریمه شد.

داشتن تصفیه و مدیریت صحیح فاضلاب بسیار مهم است. نه تنها برای رعایت مقررات، بلکه می تواند با استفاده مجدد از آبی که در غیر این صورت دفع می شود، در هزینه ها نیز صرفه جویی کند.

پیشنهاد می کنیم مقاله کاربرد بیوتکنولوژی در تصفیه فاضلاب را مطالعه نمایید.

کاربرد روش اسمز معکوس در تصفیه فاضلاب

اگرچه راه حل های مختلفی برای تصفیه آب و تصفیه فاضلاب وجود دارد، اما اسمزمعکوس یا همان RO یکی از روش های محبوب می باشد چرا که RO قادر است 99.9 درصد از باکتری ها را دفع کند.

سیستم های اسمز معکوس را می توان در ترکیب با سایر واحدهای تصفیه استفاده کرد. واحدهای مختلف تصفیه و همچنین نوع سیستم به کیفیت آب یا فاضلاب ورودی به سیستم و کیفیت مطلوب برای خروجی و استفاده مجدد بستگی دارد.

RO با حذف ناخالصی ها از آب آلوده کار می کند. این کار را از طریق فرآیند تحت فشار قرار دادن انجام می دهد و محلول آلوده را از طریق غشاها وارد می کند. پس از تصفیه، می توان آن را مجدداً در تولید استفاده کرد یا به طور ایمن دور انداخت و به محیط زیست تخلیه کرد.

کاربرد روش اسمز معکوس در تصفیه فاضلاب

کاربرد روش اسمز معکوس در تصفیه فاضلاب

معایب استفاده از روش اسمزمعکوس در تصفیه فاضلاب

فرآیند RO با وجود اینکه به جهت کیفیت بالای آب خروجی از سیستم بسیار مورد قبول می باشد، اما در بحث تصفیه فاضلاب با یکسری موانع و معایب نیز همراه است. از جمله این معایب میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ایجاد رسوب و گرفتگی در ممبران ها در صورت تصفیه فاضلاب
  • نیاز به سیستم پیش تصفیه فاضلاب جهت تصفیه و صرف هزینه زیاد
  • بالا بودن هزینه ممبران ها

کاربرد روش اسمز معکوس در تصفیه فاضلاب خانگی

فاضلاب خانگی به نسبت وزن کمی بیش از 99.9 درصد آب است. بقیه، کمتر از 0.1 درصد، حاوی طیف گسترده ای از ناخالصی های محلول و معلق هستند. اگرچه از نظر وزنی کسر بسیار کمی از فاضلاب است، اما ماهیت این ناخالصی ها و حجم زیادی از فاضلاب که در آن حمل می شود، دفع فاضلاب خانگی را به یک مشکل فنی مهم تبدیل می کند. ناخالصی های اصلی مواد آلی فاسد شدنی و مواد مغذی گیاهی هستند، اما فاضلاب خانگی نیز به احتمال زیاد حاوی میکروب های بیماری زا است.

با این حال ترکیبات و میزان آلودگی فاضلاب خانگی در سطح پایین تری نسبت به فاضلاب صنعتی قرار دارد. فاضلاب صنعتی بسته به ماهیت فرآیند صنعتی معمولاً حاوی ترکیبات شیمیایی خاص و قابل شناسایی است.

حال با توجه به شناخت ماهیت کلی فاضلاب خانگی و صنعتی می توان دریافت که روش تصفیه هر کدام از انواع فاضلاب با توجه به آنالیز کیفی آن متفاوت می باشد. بنابراین برای استفاده از روش اسمزمعکوس در تصفیه فاضلاب خانگی نیز، نیاز به سیستم پیش تصفیه و رساندن آنالیز کیفی به حداقل قابل قبول برای ورود به RO می باشد.

اگر نیاز به تصفیه فاضلاب دارید میتوانید به صفحه پکیج تصفیه فاضلاب شرکت پاک پساب اقلیم سر بزنید.

کاربرد روش اسمز معکوس در تصفیه فاضلاب خانگی

کاربرد روش اسمز معکوس در تصفیه آب دریا

تصفیه آب دریا برای تبدیل آب دریا به آب آشامیدنی در بسیاری از نقاط جهان مورد استفاده قرار می گیرد. فرآیند اسمز معکوس با استفاده از غشاهای کامپوزیت لایه نازک طی 20 سال گذشته تکامل یافته و هزینه تصفیه را کاهش داده است. پیشرفت های عمده در غشاها، بازیافت انرژی، پمپ ها و مخازن تحت فشار هزینه آب شیرین شده را به میزان قابل توجهی کاهش داده است. یکی از رایج ترین کاربردهای روش اسمزمعکوس، در تصفیه آب دریا می باشد.

فناوری کلیدی در فرآیند نمک زدایی یا تصفیه آب دریا، اسمز معکوس است. در این فرآیند آب دریا تحت فشار در شرایط جریان پیوسته به غشاهای نیمه تراوا وارد می شود. محتوای نمک بالای آب دریا مستلزم آن است که فشار عملیاتی اسمز معکوس باید بین 60-70 بار باشد. همانطور که آب از طریق غشاء نفوذ می کند، بیشتر ناخالصی های محلول حذف شده و 99.5٪ از نمک کل حذف می شود. ناخالصی ها در آب جاری باقی می مانند و جریان غلیظ از غشاها به اقیانوس تخلیه می شود. طراحی سیستم کامل باید جریان ها، مساحت غشاها و سایر شرایط را بهینه کند تا عملکرد سیستم در بالاترین بازده ممکن حفظ شود.

تاریخچه تصفیه فاضلاب را در مقاله زیر بخوانید.

کاربرد روش اسمز معکوس در تصفیه آب دریا

یک سیستم نمک‌زدایی موفق نیاز به درک و طراحی مناسب برای غلبه بر محتوای نمک بالا و تعداد زیادی میکروارگانیسم‌های موجود در آب دریا دارد. درجه بالای کدورت و خورندگی آب دریا نیز نیازمند اقداماتی برای غلبه بر این موارد است.

آینده شیرین سازی آب دریا بسیار خوب به نظر می رسد. مشکل کمبود آب آشامیدنی و افزایش خشکسالی در بسیاری از نقاط جهان در مناطق ساحلی با تصفیه آب دریا قابل حل است. صدها سیستم آب دریا در حال تولید آب آشامیدنی یا آب فرآیندی برای شهرداری‌ها، استراحتگاه‌ها، هتل‌ها، تمرین‌های دریایی، کشتی‌ها، قایق‌های تفریحی و استفاده نظامی هستند. اندازه این سیستم ها از 100 گالن در روز تا میلیون ها گالن در روز متغیر است.

مراحل تصفیه فاضلاب را در این مقاله بخوانید.

کاربرد روش اسمز معکوس در تصفیه آب دریا

نتیجه

ما در این مقاله کاربرد روش اسمز معکوس در تصفیه فاضلاب به طور کامل توضیح دادیم . هر کارفرما در هنگام انتخاب سیستم مناسب جهت تصفیه آب یا فاضلاب، با چالش های متفاوتی روبرو می باشد. چرا که عوامل مختلفی بر کیفیت خروجی آن تاثیر گذار است. در چنین شرایطی می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید، تا با بررسی خلوص آب و فاضلاب و بر اساس تجربیات این شرکت شما را در انتخاب بهترین راه حل جهت دستیابی به هدف کیفیت آب مورد نیاز خود راهنمایی نماییم.

5/5 - (1 امتیاز)

آخرین مقالات

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

WhatsApp WhatsApp
حساب کاربری من