جداسازی ها همواره درصنایع مختلف از نقاط کلیدی فرآیندهای مختلف هستند، جداسازی ها عموما به دو صورت فیزیکی و شیمیایی انجام می شوند. در این بخش به بررسی این موضوع که کلاسیفایر چیست و چگونه در جداسازی دانه ها استفاده می شوند، خواهیم پرداخت.
کلاسیفایر چیست
کلاسیفایرها عموما برای کمک به جداسازی شن از مواد آلی و آب در ابتدای ورودی تصفیه خانه ها استفاده می شود. همچنین برای کاهش ساییدگی پمپ های بالادست و تجهیزات مکانیکی، حذف سنگ ریزه باید در ورودی تصفیه خانه ها انجام شود. شن همچنین می تواند باعث انسداد لوله و کاهش حجم موثر حوضه های تصفیه شود. این دستگاه از جنس کربن استیل ساخته میشود و کاملا در برابر رطوبت، ضربه، و رسوب مقاوم است.
همچنین عایق بندی با کیفیت دستگاه نیز آن را در برابر دما مقاوم می نماید. همانطور که تصویر بالا مشاهده می کنید آب از دریچه دستگاه وارد میشود و جریان حلزونی شکل داخل دستگاه باعث حرکت نوار شده و نیروی گریز از مرکز ایجاد میکند، ذرات ریز و دانه های شن در اثر این حرکت دورانی شکل جداشده، و به سمت خروجی دستگاه حرکت می کنند. در نهایت آب بدون شن و ماسه و ذرات دانه ای برای مصرف مورد نظر شما آماده است.
در مقاله کلاریفایر چیست می توانید با کاربرد آن آشنا شوید.
قطعات و اجزای کلاسیفایر چیست
مارپیچ استخراج، سیستم ضد سایش تانک، کلید برق، ساپورت، تنظیم کننده ولتاژ و فرکانس ، درجه تنظیم حفاظت موتور، صفحه کنترل، سنسور شن و ماسه، تزریق هوا، مخزن گاز زدایی، سیستم شستشوی لوله، پروفایل ضد سایش پلیمری با دوام و چگالی بالا و لوله دودکشی شکل برای کاهش بو
طرز کار کلاسیفایر
جداکننده ذرات یا همان کلاسیفایر، برای تصفیه کارآمد جریان های ورودی شن و ذرات در مرحله اولیه تصفیه ذرات و در واقع مرحله اولیه تصفیه فیزیکی شامل حوضچه جداکننده ورتکس و مخازن دانه گیری، در طیف گسترده ای از مخازن ته نشینی مورد استفاده قرار می گیرد. شافت ماردون و یا مارپیچ در محدوده ای از قطرها و با دهانه پیچ از 16 تا 25 درجه در دسترس هستند. چنین ویژگی های مهندسی شده ای مانند بخش نوار نقاله ورودی و کارایی سیستم در جداسازی دانه ها، عملکرد مطلوب حذف دانه را تضمین می کنند. کلاسیفایر معمولاً از یک قیف تشکیل شده است که در بالای یک نوار نقاله پیچی شیبدار قرار گرفته است. معمولاً برای انتقال سنگریزه، این تجهیزات از محفظه فولادی ضد زنگ ساخته میشوند و به دلیل کاربری مقاوم در برابر سایندگی، مقاومت بالایی در برابر سایش روی پیچ دارند.
همه انواع کلاسیفایرها معمولاً دوغاب شن را با یک پمپ بالابر هوا یا یک پمپ شن انتقال می دهند. بیشتر کلاسیفایرها دوغاب شنی را دریافت میکنند که معمولا 1-3 درصد مخلوط جامد است. قیف کلاسیفایر شن برای کوتاهترین زمان نگهداری طراحی شده است تا اجازه دهد شن سنگینتر ته نشین شده و مواد آلی سبکتر ته نشین نشوند. مواد آلی همراه با سرریز از قیف خارج شده و به واحد فرآیندی بازگردانده می شود. همانطور که شن به صورت شیب دار بالا برده می شود و از ارتفاع خط آب عبور می کند، با چرخاندن یک نوار نقاله پیچی باسرعت دورانی بسیار آهسته، زمان لازم برای تخلیه آب به داخل قیف را ایجاد می کند. نوار نقاله پیچی، سنگ ریزه را به خارج از سیستم و معمولاً به داخل واحدجمع آوری زائدات منتقل می کند تا سپس به محل دفن زائدات ارسال شود.
پیشنهاد می کنیم مقاله لوله کاروگیت چیست را مطالعه کنید.
کاربرد کلاسیفایر چیست؟
- جداسازی شن و ماسه از یک جریان آب فاضلاب
- استخراج و آبگیری مواد جامد باقیمانده
- جلوگیری از رسوب گرفتن لوله ها
- افزایش بازده کلی فرآیند
مزایای دستگاه کلاسیفایر چیست
- حذف شن و ماسه تا 95 درصد
- مارپیچ های بدون محور(شفت) و بادوام
- ماژول زهکشی خود تمیز شونده ساخته شده از پلیمر مهندسی شده
- حمل و نقل آسان دستگاه
- نصب آسان و کم هزینه با استفاده از ابزارهای استاندارد
- عملکرد جداسازی بالا
- هزینه های نگهداری ارزان
- تعمیر و نگهداری آسان به لطف وجود میله های سایش مارپیچی و مهره ای
- لوله دودکشی شکل برای کاهش بو (این مورد سفارشی کارفرماست).
- هیدروسیکلون (با توجه به نیاز کارفرما و دبی هیدورلیکی در نظر گرفته می شود.)
پیشنهاد می کنیم مقاله فیلتر پرس چیست را مطالعه کنید.
طراحی کلاسیفایر
در شرکت مهندسی پاک پساب اقلیم طراحی این واحد به صورتی صورت میپذیرد که موارد زیر را شامل می شود:
- جداسازی شن و ماسه با اندازه ذرات بزرگتر از 200 میکرومتر در محدوده چگالی 2.6 کیلوگرم بر دسی متر مکعب
- مخزن کاملا جوش داده شده
- الکترو موتور کوچک و بهینه شده (برای کاهش مصرف برق و هزینه ها)
- روکش ضدسایشی پلیمری (برای دوام بیشتر تجهیز)
همچنین به کمک جداول زیر می توانید، پکیج مورد نظر خود را انتخاب نمایید.
نحوه انتخاب سایز کلاسیفایر
قطر کلاسیفایر می تواند از 12 اینچ تا 24 اینچ باشد که12 اینچ معمولا پرکاربردتر هستند. دسته بندی کلاسیفایرها با جریان هیدرولیکی گالن در دقیقه (GPM) وحجم انتقال جامد صورت می گیرد. هنگامی که جریانهای کمتر از 200GPM دریافت می شود، هیدروسیکلون ضرورتی ندارد، اما هنگامی که جریان از 300 GPM بیشتر باشد، استفاده از هیدروسیکلون اغلب در نظر گرفته می شود.
هیدروسیکلون ها آب را از سنگ ریزه جدا میکنند و بیش از 90 درصد جریان را بدون شن و ماسه به داخل فرآیند باز می گردانند. دوغاب شن، کمتر از 10 درصد جریان، به قیف کلاسیفایر میرود. افزودن یک هیدروسیکلون به یک سیستم اجازه می دهد که سیستم کوچکتری برای جریان ورودی همسان و کارایی یکسان، داشته باشیم.
برای آشنایی با ازن ژنراتور به مقاله ازن ژنراتور چیست مراجعه کنید.
سخن پایانی
در این مقاله توضیح دادیم که کلاسیفایر چیست. به طور کلی کلاسیفایرها از سری تجهیزات عملیاتی برای جداسازی فیزیکی(مکانیکی)در تصفیه خانه های آب و فاضلاب هستند که تاثیرات به سزایی در عملکرد صحیح فرآینددارند. دستگاه کلاسیفایر نیز همانند سایر تجهیزات صنعتی دیگر شامل تجهیزات و قطعات مختلفی می باشد و دارای نرخ مشخصی نیست و بر اساس فاکتورها و مولفه های مختلفی و مطابق تایید وندور لیست کارفرما همچون جنس و متریال تجهیزات و قطعات و اندازه و ابعاد و برند های مدنظر کارفرما تعیین می گردد. شرکت مهندسی پاک پساب اقلیم آماده ارائه مشاوره و فروش پکیج های کلاسیفایر می باشد، برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره با کارشناسان این شرکت تماس حاصل فرمایید.